Τραχανάς κοκκινιστός με κεφτεδάκια κοτόπουλο και λάδι μαϊντανού

Μας άνοιξε την όρεξη ο Σάκης @the_coook.

Και φαίνεται και είναι ένα σούπερ γευστικό, εναλλακτικό, πανέμορφο γεύμα! Χειροποίητος φουρνιστός γλυκός τραχανάς, με φοβερά κεφτεδάκια κοτόπουλο και λάδι μαϊντανού. Εμένα πάντως, διαβάζοντας τη συνταγή, μου φάνηκε αρκετά εύκολη. Σήμερα που έρχεται η αδερφή μου από τη Λάρισα, ευκαιρία να της κάνω το τραπέζι 😀

Τι θα χρειαστούμε:

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένες σε νερό
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • 1 κ.γ βασιλικό αποξηραμένο
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τον τραχανάς

  • 1 φλ. χειροποίητος φουρνιστός γλυκός τραχανάς
  • 4 φλ. νερό
  • 1 φλ. χυμός ντομάτας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ βούτυρο κρύο

Λάδι μαϊντανού

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

Διαδικασία:

  1. Σε μπλέντερ αλέθουμε πολύ καλά το κρεμμύδι με το καρότο.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  3. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Σε κατσαρόλα βάζουμε 3 κ.σ από το λάδι που τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια, και σοτάρουμε για 1 λεπτό τον τραχανά.
  5. Προσθέτουμε το νερό και τον χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 10-12 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει, μέχρι να χυλώσει.
  6. Προσθέτουμε στο τέλος το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να σταθεί.
  7. Σε μπλέντερ βάζουμε τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το πιπέρι και αλέθουμε για αρκετή ώρα.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τον τραχανά, από πάνω ακουμπάμε τα κεφτεδάκια και με ένα κουτάλι βάζουμε σε διάφορα σημεία το λάδι μαϊντανού. Προσθέτουμε λίγο ακόμη μαϊντανό ψιλοκομμένο και μπούκοβο και απολαμβάνουμε. 

Μην ξεχνάτε, να μας ανεβάζετε τις συνταγές σας με @mamairenepasta #mamairenepasta