Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και γαρίδες

Σχεδόν total black για ένα από τα απόλυτα θαλασσινά και γιατί όχι εορταστικά πιάτα!

Μιας και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και το μυαλό μας έχει ξεκινήσει ήδη να δημιουργεί συνταγές, κάντε ένα STOP εδώ και πάρτε μια λαχταριστή ιδέα 🔥❤️

Ταλιατέλες mama irene pasta με φυσικό μελάνι σουπιάς, γαρίδες και μια νότα μπούκοβο από τα χεράκια του Σάκη Τόλικα που θα τον βρείτε με την ονομασία @the_coook

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 συσκευασία ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς mama irene pasta
  • 500 γρ. γαρίδες ολόκληρες καθαρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 10-12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 15 φύλλα βασιλικού
  • Ελάχιστο μπούκοβο

Διαδικασία:

  1. Σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε τις γαρίδες και σωτάρουμε για 3 λεπτά από κάθε
    μεριά μέχρι να κοκκινίσουν και έπειτα τις αφαιρούμε.
  2. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο τη σκελίδα σκόρδου, αφήνουμε για 2 λεπτά και αφαιρούμε.
  3. Στη συνέχεια βάζουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.
  4. Ταυτόχρονα σε αλατισμένο νερό βάζουμε τις ταλιατέλες για 2 λεπτά και τις μεταφέρουμε απευθείας από την κατσαρόλα στο τηγάνι μαζί με 1/2 ποτήρι νερό του βρασμού τους. Προσθέτουμε τον βασιλικό, τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
  5. Σερβίρουμε απευθείας με λίγο ακόμη φρέσκο βασιλικό, μπούκοβο και φρέσκο ελαιόλαδο.

Καλή Απόλαυση!