Ταλιατέλες λαχανικών με σάλτσα μπολονέζ

Το πετυχημένο περιοδικό μαγειρικής στον υπολογιστή, tablet ή κινητό σου! Αγαπημένες συνταγές από επώνυμους σεφ μαζί με τιπς και συμβουλές για την κουζίνα!

https://xrysessyntages.com/fagita/taliateles-lachanikon-me-saltsa-bolonez/

Νόστιμα και γρήγορα

Η δημιουργός του foodblog Simplehomecooks φτιάχνει για τις Χρυσές Συνταγές ένα μενού ιδανικό για όλους εμάς που ψάχνουμε πρακτικές λύσεις για ένα απολαυστικό και θρεπτικό μεσημεριανό ή δείπνο στο σπίτι.
«Συνταγές υγιεινές, απλές και εύκολες που μπορεί να φτιάξει ο καθένας μας, με προϊόντα που μπορούμε να έχουμε πάντα στο σπίτι για νόστιμα και γρήγορα γεύματα. Εξαιρετικά προϊόντα που θα τα βρούμε στις Υπεραγορές Άλφα Μέγα σε όλη την Κύπρο.»

Μάρσια Νικολάου https://www.instagram.com/simplehomecooks/

Τι θα χρειαστούμε:

  • 400 γρ. ταλιατέλες λαχανικών Mama Irene
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά Αngus
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο καρότο τριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3/4 φλ. κόκκινο κρασί
  • 450 γρ. πασάτα ντομάτας
  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 1/4 φλ. γάλα
  • Τριμμένη παρμεζάνα για γαρνίρισμα
  • 1/2 φλ. νερό
  • Θαλασσινό αλάτι και αλεσμένο πιπέρι

Διαδικασία:

  1. Σε ένα ζεστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρό-το για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτετε τον κιμά, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε για 6 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει.
  3. Ρίχνετε την πάστα ντομάτας, ανακατεύετε και προσθέτετε το κρασί. Βράζετε για περίπου 4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτετε την πάστα, τον βασιλικό, τη ζάχαρη, τον ζωμό, νερό και χαμηλώνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σιγοβράζετε κρατώντας το σκεπασμένο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Τέλος, ρίχνετε το γάλα, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για άλλα 2 λεπτά.
  6. Στο μεταξύ, σε αλατισμένο βραστό νερό ψήνετε τα ζυμαρικά al dente. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν.
  7. Βάζετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!