Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο

Σε όλους αρέσουν τα ζυμαρικά και αυτό τα καθιστά την πιο συνηθισμένη πρόταση ειδικά για τα τραπέζια με φίλους. Γι’ αυτό και εμείς μαζί με την littlehands σας έχουμε μία πεντανόστιμη πρόταση… μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο θα το ονομάσουμε αλλά εσείς πείτε το όπως θέλετε!

Ολόκληρη η συνταγή και η φωτογράφιση, είναι της Ελένης littlehands_blw

Τι θα χρειαστούμε

  • 400 γρ Στριγγολόρε Mama Irene Pasta
  •  2 μεγάλα καρότα, τριμμένα
  •  1 κρεμμύδι, τριμμένο
  •  100 γρ σπανάκι, κατεψυγμένο
  •  ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
  •  2 κ.σ. ελαιόλαδο
  •  400 γρ γάλα (φυτικό ή ζωικό)
  •  1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  αλάτι (για παιδιά άνω του έτους)
  •  πιπέρι
  •  ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  •  1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

Για την “μπεσαμέλ”

  •  250 γρ πατάτες βρασμένες
  •  4 κ.σ. ελαιόλαδο
  •  12 κ.σ. γάλα (φυτικό ή ζωικό)
  •  3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  ½ κούπα νερό
  •  μοσχοκάρυδο
  •  τυρί τριμμένο

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 3′-4′.
  2. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  3. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο πυρίμαχο σκεύος.
  4. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε για λίγο με 1 κσ ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο και το σπανάκι μαζί με το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Μεταφέρουμε τα σωταρισμένα λαχανικά στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  7. Μεταφέρουμε το μείγμα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  8. Τέλος, πολτοποιούμε τις βρασμένες πατάτες.
  9. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  10. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.
  11. Μεταφέρουμε τον χυλό στις βρασμένες πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  12. Απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω από τα ζυμαρικά και στρώνουμε ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  13. Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
  14. Είναι έτοιμο όταν έχει ένα χρυσαφί χρώμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 15-20 λεπτά και έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε.
 

Καλή απόλαυση!

@littlehands_blw

littlehands mamairenepasta