Σε όλους αρέσουν τα ζυμαρικά και αυτό τα καθιστά την πιο συνηθισμένη πρόταση ειδικά για τα τραπέζια με φίλους. Γι’ αυτό και εμείς μαζί με την littlehands σας έχουμε μία πεντανόστιμη πρόταση… μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο θα το ονομάσουμε αλλά εσείς πείτε το όπως θέλετε!
Ολόκληρη η συνταγή και η φωτογράφιση, είναι της Ελένης littlehands_blw
Τι θα χρειαστούμε
400γρΣτριγγολόρε Mama Irene Pasta
2μεγάλα καρότα, τριμμένα
1κρεμμύδι, τριμμένο
100γρσπανάκι, κατεψυγμένο
½κ.γ.σκόρδο σκόνη
2κ.σ.ελαιόλαδο
400γργάλα (φυτικό ή ζωικό)
1κ.σ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι (για παιδιά άνω του έτους)
πιπέρι
½κ.γ.μοσχοκάρυδο
1κ.γ.σκόρδο σε σκόνη
Για την “μπεσαμέλ”
250γρπατάτες βρασμένες
4κ.σ.ελαιόλαδο
12κ.σ.γάλα (φυτικό ή ζωικό)
3κ.σ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½κούπανερό
μοσχοκάρυδο
τυρί τριμμένο
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 3′-4′.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο πυρίμαχο σκεύος.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε για λίγο με 1 κσ ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο και το σπανάκι μαζί με το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
Μεταφέρουμε τα σωταρισμένα λαχανικά στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Τέλος, πολτοποιούμε τις βρασμένες πατάτες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.
Μεταφέρουμε τον χυλό στις βρασμένες πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω από τα ζυμαρικά και στρώνουμε ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Είναι έτοιμο όταν έχει ένα χρυσαφί χρώμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 15-20 λεπτά και έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε.