Κριθαράκι με πέστο, φασολάκια και κουκουνάρι

Χρησιμοποιήστε τα λαχανικά σας με κάτι διαφορετικό!

Ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα με πολύχρωμο κριθαράκι με πέστο, κουκουνάρι και φασολάκια, χρησιμοποιώντας κριθαράκι λαχανικών από φρέσκα λαχανικά από τη μοναδική @mamairenepasta.

Ιδανικό για εκείνα τα εβδομαδιαία οικογενειακά γεύματα, όταν ξεμένετε από ιδέες και σας λείπει ο χρόνος! Μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό ή κρύο ως σαλάτα.

Από την Πάολα Παπακώστα @Cypriotandproud

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 πακέτο κριθαράκι φρέσκων λαχανικών mama irene
  • 1 κουταλιά της σούπας πέστο
  • Φρέσκα φασολάκια κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Ζεστό νερό για τα ζυμαρικά
  • Αλάτι και πιπέρι (χρησιμοποιώ επίσης φυσικό ζωμό για τα ζυμαρικά).

Διαδικασία:

  1. Βράστε το νερό για τα ζυμαρικά (Αναλογία περίπου 1 κούπα κριθαράκι προς 2,5-3 κούπες νερό).
  2. Προσθέστε το κριθαράκι και τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν (αλατίζουμε αν θέλουμε για να πάρουν γεύση τα φασολάκια).
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά όταν τα ζυμαρικά είναι ακόμα ρευστά.
  4. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το πέστο, τα κουκουνάρια και την παρμεζάνα και ανακατέψτε πριν το σερβίρισμα.
  5. Μπορείτε να τροποποιήσετε τα υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας( π.χ. χρησιμοποιώντας κόκκινο πέστο, λιγότερη παρμεζάνα, χωρίς κουκουνάρια).

Καλή απόλαυση!