Κοτόσουπα με Σπέσιαλ λαχανικών

Σπέσιαλ κοτόσουπα

 

Ο χειμώνας είναι προ των πυλών ενώ οι ιώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και τι θέλουμε όλοι κάτι τέτοιες μέρες? Μα, φυσικά μια ζεστή σούπα! Και δεν σας μιλάω για μια όποια κι όποια σούπα, ούτε για μία κλασική κοτόσουπα αλλά σας μιλάω για μία πεντανόστιμη κοτόσουπα λαχανικών σπέσιαλ! Σπέσιαλ γιατί θα τη λατρέψουν τα μικρά σας (δηλαδή οικογενειακώς θα την αγαπήσετε σας το εγγυώμαι), σπέσιαλ γιατί έχει λαχανικά, σπέσιαλ γιατί μυρίζει χειμώνα αλλά και σπέσιαλ γιατί έχει τα πιο νόστιμα και Sπέσιαλ ζυμαρικά φρέσκων λαχανικών Mama Irene. Ελάτε να σας τα πω αναλυτικά και να σας δώσω συνταγή.

Ολόκληρη η συνταγή, η φωτογράφιση και το κείμενο είναι της αγαπημένης Ελένης LittlehandsBLW και θα την βρείτε στο παρακάτω link https://www.littlehandsblw.com/2021/11/kotosoupa-special/

Υλικά:

  • 1 kg κοτόπουλο, σε κομμάτια
  • 2 κούπες special φρέσκων λαχανικών Mama Irene
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρές γλυκοπατάτες, σε κυβάκια
  • 2 καρότα, σε ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη πατάτα, κυβάκια
  • ¼ κουνουπίδι, ψιλοκομμένο
  • ¾ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
  •  κ.γ. κάρυ (προαιρετικά)
  • αλάτι (άνω του έτους)
  • πιπέρι
 

Διαδικασία:

  1. Βάζουμε το κοτόπουλο στη χύτρα (ή στην κατσαρόλα), το σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  2. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός κλείνουμε τη χύτρα.
  3. Μόλις ανέβει η βαλβίδα χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά.
  4. Μετά από 20 λεπτά κλείνουμε τη φωτιά και απομακρύνουμε τη χύτρα από το μάτι.
  5. Μόλις κατέβει η βαλβίδα ανοίγουμε τη χύτρα και σουρώνουμε το κοτόπουλο. Κρατάμε το ζωμό και το κοτόπουλο σε χωριστά δοχεία.
  6. Στη χύτρα ή σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο (ή νερό για τα βρέφη) σε μέτρια φωτιά.
  7. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να αλλάξει χρώμα.
  8. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά και το κάρυ, αλατοπιπερώνουμε και τα σωτάρουμε ελαφρώς για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  9. Έπειτα προσθέτουμε 4 μεγάλες κούπες από το ζωμό κοτόπουλο που έχουμε φτιάξει, δυναμώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε τη χύτρα.
  10. Μόλις ανέβει η βαλβίδα χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5′ λεπτά.
  11. Μετά τα 5′ λεπτά κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να κατέβει η βαλβίδα.
  12. Ανοίγουμε τη χύτρα και επιστρέφουμε στο μάτι τη χύτρα σε δυνατή φωτιά.
  13. Προσθέτουμε τα σπέσιαλ ζυμαρικά φρέσκων λαχανικών Mama Irene και βράζουμε για 4 λεπτά.
  14. Μετά τα 4 λεπτά κλείνουμε το μάτι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 4-5 λεπτά να φουσκώσουν τα ζυμαρικά.
  15. Ωστόσο κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
  16. Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μαζί με το κοτόπουλο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.