Ένα πιάτο ‘πολυτελείας’ έτοιμο να σερβιριστεί σε απρόσμενους επισκέπτες. Εύκολη, με υλικά που υπήρχαν πάντα στο σπιτικό και ικανό να αντικαταστήσει την έλλειψη κρέατος. Αναφέρει εστιατόριο της Μάνης.
Απαραίτητη προϋπόθεση, ο κρόκος να είναι μελάτος!!
Η συνταγή και η φωτογράφιση είναι του Τολίκα Σάκη @the_coook
Βράζουμε τις χυλόπιτες σε αλατισμένο νερό για 3′-4′.
Στραγγίζουμε και τις κρατάμε ζεστές.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο να ζεσταθούν.
Μόλις κάψει καλά το μείγμα προσθέτουμε τη μυζήθρα και ανακατεύουμε γρήγορα να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Προσθέτουμε τις χυλόπιτες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε μικρό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το μπαγιάτικο ψωμί αφού πρώτα το έχουμε κάνει τρίμματα και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 4′-5′ λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό (ανακατεύουμε συνεχώς).
Τηγανίζουμε τα αυγά μελάτα.
Σερβίρουμε τις χυλόπιτες από πάνω τα αυγά και πασπαλίζουμε με το τραγανό ψωμί.