Κρεατόσουπα της θαλπωρής, το ιατρικό της ψυχής και του σώματος! Από τα χέρια της μανούλας με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά! Πρώτη φορά δοκιμάζω να φτιάξω με οσομπούκο και ποντίκι μαζί…και δεν πρόκειται να το αλλάξω ποτέ! Ονειρεμένη πρόταση από το @to_kentrikon_deli Ο φανταστικός τραχανάς @mamairenepasta , το άρωμα της καπνιστής γλυκιάς πάπρικας βαθαίνει και απογειώνει την γεύση.. πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε!
Συνταγή, φωτογράφιση από την Μαριαλένα @Greekmamachef
Υλικά:
1 μεγάλο κομμάτι οσομπούκο
3 μεγάλα κομμάτια ποντίκι
1/2 πακέτο τραχανάκι του μπαξέ με φρέσκα λαχανικά @mamairenepasta
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 πατάτα ψιλοκομμένη
σέλινο (κατά βούληση)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1κγ καπνιστή πάπρικα
2κγ καπνιστό αλάτι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία:
Σωτάρουμε το κρέας και από τις 2 μεριές μέχρι να πάρει χρώμα σε μπόλικο ελαιόλαδο.
Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε μέσα ολα τα λαχανικά.
Τσιγαρίζουμε με την πάπρικα & το αλάτι για 5 λεπτά.
Ξαναβάζουμε το κρέας, ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και με κλειστό καπάκι, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε μέχρι να λιώσει το κρέας.
Αλατοπιπερώνουμε
Τέλος, προσθέτουμε τον τραχανά και λίγο νερό αν χρειάζεται και θέλουμε πιο ζουμερή την σούπα.
Βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε. Βάλσαμο.