Κριθαράκι λαχανικών με κιμά
Τα μακαρόνια με κιμά είναι γνωστό και αγαπημένο comfort food για τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες. Μεγαλώσαμε με αυτό, μας γεμίζει αναμνήσεις και νοστιμιά και είναι το φαγητό που έχουμε στο μυαλό μας ότι κάθε παιδί τρώει, έτσι δεν είναι;
Γιατί λοιπόν να μην πάρουμε αυτό το αγαπημένο φαγητό και να το κάνουμε ακόμα πιο θρεπτικό και ακόμα πιο εύκολο στο να το αγαπήσουν τα παιδιά; Πώς; Προσθέτοντας λίγα λαχανικά ακόμα στον κιμά και χρησιμοποιώντας το παιχνιδιάρικο και πολύχρωμο κριθαράκι λαχανικών από Mama Irene Pasta.
Το κριθαράκι με κιμά είναι και μία εύκολη λύση αντί για τα κλασικά ζυμαρικά που δυσκολεύουν τις μικρές ηλικίες. Ολόκληρο το κείμενο η φωτογράφιση και η συνταγή είναι της Ελένης και μπορείτε να τη βρείτε στο παρακάτω link https://www.littlehandsblw.com/2022/01/kritharaki-laxanikwn-me-kima/
Υλικά:
- 400 γρ κριθαράκι λαχανικών Mama Irene Pasta
- 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
- 3 πράσα, σε ροδέλες
- 250 γρ ντομάτες τριμμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 μικρά καρότα, τριμμένα
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι (για παιδιά άνω του έτους)
- πιπέρι
Διαδικασία:
- Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα ή μία χύτρα σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε ελαφρώς για 3-4 λεπτά.
- Βάζουμε και τον κιμά στην κατσαρόλα και τον σοτάρουμε ανακατεύοντας ελαφρώς μέχρι να αλλάξει χρώμα, για 5 λεπτά περίπου.
- Ο κιμάς θα κατεβάσει υγρά και θα τον αφήσουμε να τα απορροφήσει στην περίπτωση που μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα, αν τον ετοιμάζουμε σε χύτρα παραλείπουμε αυτό το βήμα.
- Μόλις ο κιμάς δεν έχει άλλα υγρά προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά πριν προσθέσουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψουμε πολύ καλά.
- Αν μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας και ελέγχοντας συχνά μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά, ουσιαστικά με μία πηκτή σάλτσα, για περίπου 30-40 λεπτά.
- Αν μαγειρεύουμε σε χύτρα δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις πάρει βράση κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε να σηκωθεί η βαλβίδα. Τότε χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Μετά το πέρας του χρόνου απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη χύτρα να απασφαλίσει. Ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειαστεί βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα με ανοιχτό το καπάκι.
- Βράζουμε το κριθαράκι λαχανικών Mama Irene Pasta σε μια κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες. Εναλλακτικά μπορούμε να το προσθέσουμε στην ίδια κατσαρόλα μαζί με τον κιμά, να προσθέσουμε νερό και να τα βράσουμε απευθείας εκεί.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το φαγητό μας ζεστό με λίγο τυράκι τριμμένο αν θέλουμε.