Κοτόπουλο με μπύρα στην κατσαρόλα και φιογκάκια

Κοτόπουλο με μπύρα στην κατσαρόλα και φιογκάκια

Δεν θα μείνει κομματάκι για κομματάκι στο πιάτο!
Λιώνει.
Σε “μεθάει” η γεύση.
Απίστευτη συνταγη!

Η συνταγή είναι της όμορφης και γλυκιάς Μαριαλένας https://greekmamachef.gr/ 

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 συσκευασία φιογκάκια mamairenepasta
  • 4 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 1 μπουκάλι μπύρα (κατά προτίμηση weiss)  500ml
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας κόκκινο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Και εδώ είναι που έκανα την παρέμβαση μου εγώ και λίγο πρίν βγάλω το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, πρόσθεσα 1 κ.γ. μέλι και φρέσκο χυμό από μισό πορτοκάλι.

Διαδικασία:
Καρικεύουμε τα μπούτια με τα μπαχαρικά και λίγο ελαιόλαδο για να κολλήσουν. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να σωταριστεί και αυτό.
Σβήνουμε με την μπύρα και αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Μετά, χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και το “ξεχνάμε” μέχρι να γλιστράει το κόκκαλο από το κρέας!

Σε μία άλλη κατσαρόλα μαγειρεύουμε τα φιογκάκια για 9′ σε βραστό νερό.

Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, ξεψαχνίζουμε, βουτάμε λίγο ψωμάκι μέσα έτσι να δοκιμάσουμε το ζουμί και μετά (αν δεν έχουμε ‘πέσει’ με τα μούτρα όλοι πάνω από την κατσαρόλα) ανακατεύουμε με τα φιογκάκια και σερβίρουμε! Όνειρο!