Χρωματίστε τα καλοκαιρινά σας γεύματα με μια φανταστική και πανεύκολη σαλάτα ζυμαρικών με ζουμερά ροδάκινα, κρεμώδη burrata, αλμυρή παρμεζάνα, γλυκά ντοματίνια, τραγανό αγγούρι και αρωματικό δυόσμο!
Έτοιμη σε λιγότερο από 5 λεπτά. Ιδανική σαλάτα για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα, πικνίκ και ηλιόλουστα καλοκαιρινά τραπέζια.
Στο χρόνο που χρειάζεστε για να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά, μπορείτε να ετοιμάσετε όλα όσα χρειάζεστε για τη σαλάτα. Η βινεγκρέτ δίνει τη δική της σπιρτάδα ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα δροσερή και τόσο απλή!
Η συνταγή και η φωτογράφιση είναι του Τόλικα Σάκη @the_coook
Τι θα χρειαστούμε:
1 πακέτο στριγγολόρε mamairenepasta
2 ροδάκινα σε λεπτές φέτες
15-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 μικρό αγγούρι σε κύβους
Λίγα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμο
Για τη βινεγκρέτ:
30 γρ. ελαιόλαδο
3 κ.σ μπαλσάμικο ξύδι
1/2 κ.γ αλάτι
Πιπέρι
Αυτό το ντρέσινγκ για την σαλάτα ζυμαρικών είναι απλό και νόστιμο, με λίγα μόνο βασικά συστατικά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πολλές διαφορετικές συνταγές. Σε πατατοσαλάτα, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, σε σαλάτα με όσπρια…
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη πάπρικα ή πιπεριές τσίλι για πιο πικάντικη γεύση.
Για το σερβίρισμα:
1 κεφάλι φρέσκια μπουράτα
Τριμμένη παρμεζάνα
Διαδικασία:
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 3-4 λεπτά.
Στραγγίζουμε και κρυώνουμε καλά με τρεχούμενο κρύο νερό.
Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπόλ.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον δυόσμο, το αγγούρι, το ροδάκινο και ανακατεύουμε.
Ανακινούμε καλά το ελαιόλαδο με το ξύδι και το αλάτι ώστε να δέσει η βινεγκρέτ.
Την προσθέτουμε στο μπόλ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, τοποθετούμε στο κέντρο επάνω από τα ζυμαρικά την μπουράτα και ρίχνουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο ακόμα και απολαμβάνουμε με μια παγωμένη σπιτική λεμονάδα!
Καλή απόλαυση!
TIP: Αφήστε τη σαλάτα για λίγο στο ψυγείο ώστε να κρυώσει καλά και να δέσουν όλες οι γεύσεις. Έπειτα σερβίρετε.