Καπονάτα με βίδες φρέσκων λαχανικών

Καπονάτα (Caponata) η καλοκαιρινή. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει μια μακαρονάδα? Σερβίρεται σαν σαλάτα, ορεκτικό ή κυρίως γεύμα. Μια καταπληκτική συνταγή που θα τους τρελάνει όλους…

Από τον Σάκη Τόλικα @the_coook 

Ανακαλύψτε την πραγματική γεύση της Μεσογειακής καπονάτας με τις πιο τέλειες βίδες φρέσκων λαχανικών που έχετε δοκιμάσει.

Ένα απολαυστικό και πλούσιο γεύμα, που συνδυάζει την τρυφερή μελιτζάνα με μια ποικιλία λαχανικών και τη μοναδική γεύση κάπαρης και ελιάς. Είναι ιδανική για χορτοφάγους και έχει διάφορες παραλλαγές.

Οι περισσότερες είναι καρυκευμένες με ξύδι. Ορισμένες απαιτούν σταφίδες ή λίγη ζάχαρη.

Εμείς το σερβίρουμε με τις υπέροχες, τέλεια μαγειρεμένες, πολύχρωμες βίδες λαχανικών mama irene pasta!

Τι θα χρειαστούμε: 

  • 1 συσκευασία βίδες φρέσκων λαχανικών mamairenepasta
  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε μικρά κυβάκια 
  • 1 κρεμμύδι, κομμένα σε λεπτές φέτες 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 250 γρ. ντοματίνια 
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ 
  • 150 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι 
  • 4 κ.σ. κάπαρη 
  • 10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα 
  • ελαιόλαδο 
  • Αλάτι και πιπέρι 

Για το σερβίρισμα:

  • 20 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • Βασιλικός
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τις ελιές, την κάπαρη, λίγο αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε κατεβάζουμε από το μάτι.
  5. Ενώ η καπονάτα σιγοβράζει, βράστε μπόλικο αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά για 3′ – 4′.   
  6. Στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με καβουρδισμένο κουκουνάρι, ελαιόλαδο, φρέσκο πιπέρι και λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού για μια έκρηξη χρώματος και πρόσθετη φρεσκάδα. 

Πως θα το συνδυάσετε:

Ταιριάζει θαυμάσια με μια τραγανή πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι από το αγαπημένο σας κρασί.

Γιατί θα την αγαπήσετε:

Η συνταγή μας για Caponata με βίδες φρέσκων λαχανικών δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά και ένας πολύ καλός τρόπος να απολαύσετε μια ποικιλία λαχανικών σε ένα μόνο γεύμα. Η γλυκόξινή της γεύση, σε συνδυασμό με την υφή των ζυμαρικών, δημιουργεί ένα τέλειο πιάτο που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση.

 

Καλή Απόλαυση!